Doorlopende exposities in Museum Dorestad

©
Doorlopende exposities in Museum Dorestad

In Museum Dorestad komt u oog in oog te staan met het rijke verleden van Wijk bij Duurstede, waar eens de handelsplaats Dorestad lag. In het museum wordt de geschiedenis van Dorestad getoond aan de hand van voorwerpen die in Wijk bij Duurstede zijn opgegraven. Dorestad was een van de belangrijkste handelscentra van Europa. Uitgebreide opgravingen hebben deze nederzetting aan het licht gebracht. Daarbij zijn vondsten gedaan van handelsgoederen en gebruiksvoorwerpen waarvan vele in het museum te bewonderen zijn. Foto's, tekeningen en maquettes maken het beeld compleet van de handelsplaats die ten tijde van Karel de Grote - zo'n 1200 jaar geleden - zijn hoogtijdagen beleefde. Kortom, ervaar de bewogen geschiedenis van de beroemde handelsplaats Dorestad! In Museum Dorestad wordt naast de vaste opstelling meerdere malen per jaar een tijdelijke expositie ingericht. Bovendien worden er regelmatig lezingen, workshops en activiteiten voor de jeugd georganiseerd.

Kenmerken

Toelichting kortingsmogelijkhede
gezinskaart (2 volwassen en max. 3 kinderen): € 11,00; cjp € 2,50; museum jaarkaart: gratis; groep van minimaal 8 volwassen: € 3,00 p.p.
Opmerkingen
rondleidingen zijn mogelijk op afspraak. de rondleidingen kunnen worden gecombineerd, in overleg met het museum, met een kopje koffie of een lunch.
Openingstijden
dinsdag t/m zondag van 13.30 uur tot 17.00 uur. tijdens officiële feestdagen (pasen, pinksteren, kerstmis, 30 april en 1 januari) is het museum gesloten.
Kortingsmogelijkheden
"cjp / ckv-pas"
Entreeprijs / kosten
volwassenen: € 4,50; jongeren (12-17 jaar): € 2,50; kinderen tot 12 jaar: gratis;

Contactinformatie

E-mail: 
info@museumdorestad.nl
Telefoon: 
+31343571448
Faxnummer: 
+31343554342

Locaties

©
Muntstraat 42
3961AL Wijk bij duurstede