Expositie “Vrouwelijk Schoon” in galerie `t Rondeel

Expositie “Vrouwelijk Schoon” in galerie `t Rondeel
Expositie “Vrouwelijk Schoon” in galerie `t Rondeel

Expositie “Vrouwelijk Schoon” in galerie `t Rondeel

 

Op 4 augustus opent de galerie in het Kokkestraatje 35/39 in Wijk bij Duurstede een nieuwe expositie met de titel “Vrouwelijk Schoon” .

Drie kunstenaars van Reinaerde schilderen met veel passie en detail de vrouw in al haar aspecten.

Johan Sukkel laat zich inspireren door vrouwen uit de 60-er jaren; hij kleedt paspoppen aan met kleding uit die jaren, schildert ze dan na en geeft de zo ontstane schilderijen titels als - love is in the air- en -flower power-. Als leuke versiering staan enkele van die paspoppen in de galerie opgesteld.

De schilderijen zien er realistisch uit met veel oog voor details.

Jeanine van der Linden verbeeldt belangrijke mensen en figuren uit haar leven. Zie haar “moeders’ en ‘engelen’. De bijgaande foto is van een schilderij van haar. De werken maken indruk door formaat en detaillering. Het doek lijkt wel verdeeld in honderden vlakjes waardoor het doet denken aan een glas in loodraam. Het geeft een bijna religieuze uitstraling.

Marieke Romeijn laat weer een andere ontwikkeling zien. Waar zij zich vroeger liet inspireren door vrouwenafbeeldingen in tijdschriften, schildert zij nu uit haar hoofd in vooral verfijnde vormen in bont palet. Vergelijk zelf het vroegere werk met het gestructureerde schilderij van het laatste jaar, beide hangen in de galerie.

In de galerie is verder keramiek te zien van atelier De Wijde Doelen uit Utrecht, zoals het borstbeeld van prinses Amalia.

In de beeldentuin – een aanrader met dit zomerse weer – staan ook beelden.

De tentoonstelling van de 3 Outsider Art kunstenaars wordt feestelijk geopend om 13.00; u bent van harte welkom en kunt dan kennis maken met de kunstenaars.

 De expositie is te zien tot 3 november op elke 1e zaterdag en zondag van de maand en elke werkdag van 10.00 tot 16.00.

Op deze dagen kunt u ook het atelier bezoeken waar de kunstenaars werken. Tevens bevindt zich hier de kunstuitleen.

Voor meer informatie: www.trondeel.nl

Locaties

Reinaerde Atelier ’t Rondeel
Kokkestraatje 35/39
3961 BM Wijk bij Duurstede