Fête de la Musique in Leersum

Wat is het Fête de la Musique?

Op 21 juni 1982 werd in Frankrijk het eerste Fête de la Musique georganiseerd. Dit feest van de muziek is te omschrijven als een spontane muzikale vrijmarkt om het begin van de zomer (de zonnewende) met veel muziek en zang te vieren. Op straten en pleinen, in hofjes en tuinen, in openbare gebouwen, kortom overal mag muziek en zang ten gehore worden gebracht.

Een feest voor iedereen die muziek maken leuk vindt. Solisten, ensembles, bands, koren en scholen, alle optredens zijn welkom. Voor het publiek zijn de optredens gratis, wat ook betekent dat de muzikanten geen vergoeding krijgen. In de afgelopen jaren is deze muzikale vrijmarkt uitgegroeid tot een internationaal feest dat in meer dan 130 landen wordt gevierd.

Gezien het enthousiasme in de voorgaande jaren wil het bestuur van de St. Muziekkoepel zich hier graag weer voor inzetten. Leersum heeft zeer geschikte locaties, met als centraal punt het Kerkplein met de muziekkoepel en de Michaëlkerk. Daarnaast is het atrium in zorgcentrum De Schermerij ook prachtige plaats.

Aangezien 21 juni 2013 op een vrijdag valt is het niet mogelijk om de hele dag muziek te maken. Wij beginnen dan ook om 19.00 uur en gaan door tot ca. 23.00uur. Het is de bedoeling dat de optredens een doorlopende voorstelling vormen. Op het Kerkplein komt nog een apart overdekt podium. In de Michaëlkerk en het zorgcentrum De Schermerij worden ook uitvoeringen gegeven. In totaal zullen wij vier podia  kunnen vullen. Bij slecht weer zal de organisatie voor een aangepast programma zorgen.

Het Fête de la Musique wordt financieel mogelijk gemaakt door de gemeente Utrechtse Heuvelrug, het Mien van ’t Sant Fonds, de Ondernemers Vereniging Leersum en de St.Muziekkoepel Leersum.

Kenmerken

gezinnen
ja
jongeren
ja
scholieren
ja
studenten
ja
volwassenen
ja
senioren
ja

Contactinformatie