Rietveld Paviljoen/ Huis van de Idee

Huis van de Idee
Rietveld Paviljoen/ Huis van de Idee

Culturele en creatieve broedplaats!

Paviljoen geopend voor ondernemende kunstenaars
Het Rietveldpaviljoen is jarenlang in gebruik geweest als tentoonstellingsruimte, maar stond al weer enige tijd leeg. Terts Brinkhoff gaat de uitdaging aan om er een centrum van te maken, waar kunstenaars en publiek elkaar kunnen ontmoeten. Dit doet hij met dezelfde formule waarmee hij theaterfestival de Parade ontwikkelde: iedereen die zijn of haar kunst wil laten zien of horen, krijgt daar de ruimte voor, mits men zelf het risico draagt. Genaamd Huis van de Idee.

Een plek om onrust te laten gedijen
“Eigenlijk is dit het mooiste wat er is: een leeg, maar prachtig paviljoen, een overheid zonder geld en een afgeleefd park; alles klaar om opnieuw in beweging te brengen,” aldus Brinkhoff. “Het paviljoen is geen museum, geen theater, geen kunsthall en geen pronkzaal; het is een open ruimte. Ik wil er een vertrekpunt van maken. Er is plek om nieuwe onrust te laten gedijen. En dat is precies wat er gaat gebeuren. De kunstenaars en ideeënmensen zijn er, alleen de oude vertrouwde manier om aan de hand van geld van de overheid cultuur te maken en te beleven is voorbij.”

De Zonnehof wordt geproduceerd door Mobile Arts. Het concept is bedacht door Terts Brinkhoff, oprichter van de Parade en de Boulevard of Broken Dreams.

Informatie over evenementen en activiteiten in het Rietveld Paviljoen staat op: www.facebook.com/RietveldpaviljoenAmersfoort