Skiggy Rapz + Diggy Dex


Skiggy Rapz
Ergens tussen Gym Class Heroes en Mac Miller kan je Skiggy Rapz vinden. Met zijn snelle en heldere flow gecombineerd met catchy refreinen is Skiggy Rapz zowel underground als commercieel tegelijkertijd. Een unieke sound in de hiphop in Nederland die gevangen is op‘Satellites’, het tweede album van Skiggy Rapz dat 24 januari uit komt. Met dit album hoopt de Utrechtse rapper en producer zijn reputatie als Multi talent waar te maken.

Een reputatie die Skiggy Rapz de afgelopen jaren zorgvuldig opgebouwd heeft door verschillende releases en het produceren van albums voor o.a. Eefje de Visser (De Koek, 2011) , Diggy Dex (Lange Nachten, Korte Dagen, 2010) en Krystl (Rolling, 2011). De carrière van Skiggy Rapz begon voortvarend in 2003 door het winnen van de Grote Prijs van Nederland in de categorie ‘Hiphop/RnB’. Dit succes werd opgevolgd door het debuutalbum ‘Boat Drinks’ in 2004 dat naast Nederland ook in Japan uitgebracht werd. Na ‘Boat Drinks’heeft Skiggy Rapz zich tussen 2005 en 2008 voornamelijk gefocust op Keynote Speakerz, een samenwerking met Master Surreal.

Na het succes van Keynote Speakerz heeft Skiggy Rapz in 2009 de EP ‘Bang to the Boogie’uitgebracht waarvan tracks gebruikt werden voor Amerikaanse MTV shows zoals Jersey Shore, The Real World and Taking The Stage. Ook live heeft Skiggy Rapz inmiddels een goede reputatie opgebouwd met shows in de Benelux, Rusland, Roemenie, Polen, Noorwegen, befaamde festivals zoals SXSW en voorprogramma shows voor o.a. NAS, KRS---ONE en Kanye West.

www.skiggy.nl

Diggy Dex
Achter het pseudoniem van rapper/producer Diggy Dex gaat Koen Jansen schuil, die al een jaar of tien een vaste waarde is binnen de Nederlandse hiphop. Eerst als onderdeel van het collectief D.A.C., maar sinds in 2006 zijn solodebuut Verhalen Vanuit De Sofa als de spreekwoordelijke bom insloeg is hij een gevestigde naam. Met zijn tweede, Mayonaise Voor De Ziel uit 2008, liet hij horen zichzelf tekstueel en muzikaal niet vast te willen pinnen. Met lovende recensies op zak van o.a. Nieuwe Revu, NRC Next en 3voor12 bewees Diggy Dex onderwijl op de Nederlandse podia en festivals ook live een niet te missen act te zijn.

In de zomer van 2009 scoorde Diggy Dex in zowel Nederland en Belgie een Top 3 hit met Slaap Lekker (Fantastig Toch), in samenwerking met de Vlaamse Eva de Roovere. Na een uitgebreide clubtour en talloze festivals en Nederland en Belgie verscheen in 2010 het album ‘Lange nachten, Korte dagen’ wat tot ver buiten de lijntjes van de hiphop kleurt. Naar aanleiding van deze plaat werd Dex driemaal genomineerd bij zowel de 3FM - als bij de TMF Awards. Buiten zijn activiteiten is Diggy verbonden als docent aan de Zadkine Popacademie en vaste host bij het DJ-collectief Shit is Bangin’. 

Momenteel is Diggy Dex bezig met zijn vierde album Do It Yourself wat in oktober 2013 zal uitkomen onder zijn eigen label We Want More Music. De eerste single 'Do It Yourself' werd in februari via YouTube gereleased en in mei zal de tweede single uitkomen. Daarnaast tourt hij nu met de 'Kleine Jongens Tour' door het land met Def P en Engel. 

www.diggydex.nl

Contactinformatie

Telefoon: 
030 693 5000