Tuinderij Amelis'Hof

Tuinderij Amelis'Hof
Tuinderij Amelis'Hof

Biologische groententuin, gelegen op Landgoed Amelisweerd.
Van 1 mei tot november kunt u verse biologisch-dynamische groenten, fruit en kruiden kopen in het bos.

zaterdag 10:00 - 15:00 uur
woensdag 13:00 - 17:00 uur

De tuinwinkel & bloempluktuin

Vanaf mei tot november kunt u verse biologische groenten, fruit en kruiden kopen in de tuinwinkel in het bos. Vanaf mei hebben zijn er rabarber, raapstelen, rucola, andijvie, sla. Later komen de erwten, capucijners, tuinbonen, pompoenen, teveel om op te noemen! Ook worden er diverse soorten kruiden geteeld waaronder citroenbasilicum, rozemarijn en marjoraan en allerlei soorten munt voor de thee of taboulé.


Bloempluktuin
Wat is er heerlijker dan zelf bloemen plukken?? Er zijn o.a. bergkorenbloemen, duizendschoon, trommelstokjes, phloxen, zinnia's, bloeiende uien, juffertjes in 't groen, dahlia's.... In totaal meer dan 200 soorten bloemen, genoeg om vanaf eind mei te genieten van het plukken van steeds wisselende bloemen voor een mooi, kleurig en fleurig boeket. Groepen alleen op afspraak.
Groente- en bloemplukbonnen

Geef eens een groente- of bloemplukbon cadeau! Verkrijgbaar in de tuinwinkel, voor ieder gewenst bedrag.

Rondleidingen
U wordt niet alleen onthaald met bevlogen verhalen over de gewassen die geteeld worden, de biodynamische wijze waarop dat gedaan wordt en de cultuurhistorie van de grond waarop gewerkt wordt. Vanzelfsprekend kunt u ook zien, ruiken, proeven en voelen wat deze grond te bieden heeft. Van aardpeer in de herfst tot aardbei in de zomer, van spruit in de winter tot Marokkaanse munt in de lente. Bij Amelis'Hof kunt u al uw zintuigen goed de kost geven.Rondleidingen worden het het hele jaar door aan groepen van maximaal 40 personen gegeven. De rondleidingen duren gemiddeld 1-1 1/2 uur. Kosten op aanvraag.

Bij de prijs van de rondleiding is een kop thee of koffie inbegrepen.

Rondleiding met aansluitend bloemen plukken
Wat is er héérlijker dan zelf bloemen plukken??!! In de prachtige bloempluktuin kunt u zelf een mooi veldboeket samenstellen. U krijgt pluktips en de mensen van Amelis'Hof laten u de bloemen zien die op dat moment het meest geschikt zijn voor op de vaas.

Kruidenworkshops
Almaterra verzorgt kruidenworkshops waarbij je zelf een zalf, creme of tinctuur maakt. Ook een natuurbelevingstocht of een kruidenwandeling is mogelijk.

Teambuilding
Team building & coaching met Oscar Jansen. Naar natuurlijke groei van mens en organisatie; groeiende en bloeiende teams, natuurlijk leiderschap en van ego naar eko. Kijk voor meer informatie op www.acore-advies.nl.

Picknicken
De Veldkeuken maakt voor groepen een heerlijke picknick, lunch of landgoedthee, met taart en brood uit eigen bakkerij en biologische ingredienten van het landgoed of uit de streek.

Workshop cupcakes en taarten versieren
Didicakes.nl geeft workshops Taarten en cupcakes versieren met eetbare bloemen voor groepen.
 

Contactinformatie

E-mail: 
info@amelishof.nl
Telefoon: 
+31 (0)30 2517707

Locaties

Tuinderij Amelis'Hof
Koningslaan 9 a
3981 HD Bunnik