Von Gimborn Arboretum Doorn - De Groene Schatkamer van Nederland

Von Gimborn Arboretum
Von Gimborn Arboretum Doorn - De Groene Schatkamer van Nederland

UNIEKE GROENE SCHATKAMER
Het Von Gimborn Arboretum in Doorn is de grootste bomentuin van Nederland met een wereldberoemde collectie bomen en struiken uit alle windstreken op aarde.
Het arboretum is 27 hectare groot en dateert uit 1925. De bomentuin is aangelegd in landschapsstijl met kronkelende paden, slingerende waterpartijen en prachtige doorkijkjes.
Een kleurrijke en fascinerende wereld, waar van alles te ontdekken en te beleven valt.

PLANTEN UIT DE HELE WERELD
De vele duizenden boom- en struiksoorten zijn in de loop der jaren verzameld voor wetenschappelijk onderzoek tijdens expedities of als zaad geruild met andere botanische tuinen. Sommige planten zijn erg zeldzaam. Het arboretum probeert haar unieke collectie voor de toekomst te bewaren voor publiek en wetenschap.

IEDER JAARGETIJDE EEN BELEVENIS
In de lente stelen de bloeiende rododendrons de show, in de zomer zijn kleuren en geuren overweldigend en in de herfst betovert de ‘Indian Summer’ het arboretum met haar vuurrode herfstkleuren. Het arboretum herbergt ook een grote heidetuin. Deze ontdekkingsreis door het arboretum laat kinderen spelenderwijs kennis maken met de noodzaak van biodiversiteit. In de grote ‘Boomhut van Max’ is van alles te ontdekken en te beleven over bomen en hun leefomgeving.

Opvallend in het arboretum zijn Hemlocksparren, Mammoetbomen van wel 30 meter hoog en een enorme rododendron collectie. Een andere bijzonderheid is het Babbelende Bomenpad: een route die geschikt is voor mensen met een visuele beperking. Na uw wandeling door het arboretum kunt u bijkomen in het gezellige bezoekerscentrum van het arboretum. Daar kunt u een kopje koffie drinken en wat rondsnuffelen in de arboretumwinkel (verkoop alleen op zondagmiddag).

EVENEMENTEN EN RONDLEIDINGEN
Het Von Gimborn Arboretum organiseert door het jaar heen allerlei evenementen, zoals thema wandelingen, seizoensevenementen, de Houtmanifestatie en de Natuurmarkt. Ook op cultureel gebied is er van alles te beleven. Van kunstexposities tot concerten. Op de site is telkens de meest actuele evenementenagenda te vinden. Voor groepen zijn op aanvraag rondleidingen mogelijk, desgewenst met koffie, een taartje of lunch. Interesse? Kijk op de site bij Bezoekersinfo.

VOOR KINDEREN
Het arboretum is één grote ontdekkingsreis voor kinderen van alle leeftijden. Met een schatkaart en ontdekkoffer kunnen zij een speurtocht maken en onderweg van alles verzamelen. Deze ontdekkingsreis door het arboretum laat kinderen spelenderwijs kennis maken met de noodzaak van biodiversiteit. In de enorme ‘Boomhut van Max’ is van alles te beleven over bomen en hun leefomgeving.

Openingstijden
Maandag - vrijdag:   9.00 tot 17.00 uur
Zaterdag, zondag en feestdagen: 10.00 tot 17.00 uur


 

Contactinformatie

E-mail: 
info@gimbornarboretum.nl
Telefoon: 
0343412144