Pelgrimswandeling en bezoek tentoonstelling Catharijneconvent

Pelgrimswandeling en bezoek tentoonstelling Catharijneconvent

Unieke wandelingen tijdens Pelgrims-tentoonstelling in Catharijneconvent

Tijdens de tentoonstelling ‘Pelgrims onderweg naar Santiago de Compostela’ die tussen 15 oktober en 26 februari a.s. plaatsvindt in het Museum Catharijneconvent, biedt Toerisme Utrecht in samenwerking met het museum een uniek arrangement aan. Op 18 oktober en 19 november start vanaf de VVV namelijk een eenmalige pelgrimswandeling die de relatie legt tussen Utrecht en de pelgrimsroute naar Santiago de Compostela.

Bezoekers hebben op die dagen de mogelijkheid om in de voetsporen van pelgrims te treden. Vanaf de VVV vertrekt er een speciale pelgrimswandeling met gids langs bekende en minder bekende plekken die aan de bedevaart verbonden zijn. De tocht duurt een uur en eindigt bij het museum Catharijneconvent waar aansluitend de tentoonstelling bezocht wordt.

PELGRIMS-TENTOONSTELLING
Tussen oktober 2011 en maart 2012 staat Museum Catharijneconvent geheel in het teken van de Camino. In een boeiende tentoonstelling treedt de bezoeker letterlijk in de voetsporen van een pelgrim. De route naar Santiago de Compostela wordt historisch, religieus, spiritueel en cultureel belicht. Spectaculaire bruiklenen uit binnen- en buitenland, aangevuld met voorwerpen uit de eigen collectie, verbeelden het cultuurhistorische verhaal.

Deelname aan de bijzondere pelgrimstocht kost € 12,50 per persoon, inclusief toegang tot de tentoonstelling. Houders van een museumjaarkaart betalen € 7,50 per persoon.

Wanneer: zaterdag 19 november
Waar: Start bij VVV Utrecht, Domplein 9
Tijd: 10.30 uur: nog plek
        14.00 uur VOL

 

AANMELDEN
Belangstellenden kunnen zich aanmelden bij infovvv@toerisme-utrecht.nl of via telefoonnummer 0900 128 87 32 (€ 1,30 per gesprek). Boven de tien personen zijn groepstarieven beschikbaar.